Μεγάλη ανταπόκριση και από τους 45-49 ετών – Ως τις 20:00 σήμερα οι εμβολιασμοί

Μεγάλη είναι και σήμερα η προσέλευση των νέων στα εμβολιαστικά κέντρα καθώς σπεύδουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δόθηκε να εμβολιαστούν νωρίτερα. Πολλοί βρέθηκαν από το πρωί στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι αλλά και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα, συνεπείς στο ραντεβού τους. Μεγάλη είναι η προσέλευση και στο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας. Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 45-49 ετών, με τους εμβολιασμένους πολίτες μέχρι τώρα να ξεπερνάνε τα 3 εκατoμμύρια.

Αυτή η ηλικιακή ομάδα, θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson&Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 10 Μαΐου.

Έκκληση με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών, έκανε μέσω tweet ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση το σχεδιασμό, εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους νέους 18 έως 29 ετών. Την ίδια ώρα, μαζική είναι η προσέλευση της ηλικιακής ομάδας 30 έως 39 ετών, με τους νεότερους να φαίνεται πως δείχνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτική πορεία παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Χθες ανακοινώθηκαν 2.155 νέα κρούσματα, 802 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 66 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Στόχος είναι μέσα στον Μάιο οι εμβολιασμοί να φτάσουν τις 100.000 ημερησίως.

Ο υπουργός Υγείας αντάλλαξε σήμερα ευχές με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Κεραμεικού και Αθηνών, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους προσέφερε παραδοσιακά τσουρέκια και πασχαλινά γλυκά, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν.

Θερμή είναι η ανταπόκριση των νέων και στην Πάτρα, καθώς χωρίς συνωστισμό αλλά με αποστάσεις και μέτρα προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο, όπου κλείνονται 400 ραντεβού ημερησίως

Από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες οκτώ γραμμές με το εμβολιαστικό κέντρο να αποκτά συνολικά 16 γραμμές, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση