Ξεπέρασε τους 35°C η θερμοκρασία στην Κρήτη – Αναμένονται νέα ρεκόρ το τριήμερο (video)

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται το Μεγάλο Σάββατο, ανήμερα την Πρωτομαγιά και την Κυριακή του Πάσχα 02/05 και πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Αλλαγή αναμένεται από την Τρίτη του Πάσχα με  βροχές στα βόρεια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Άνοδο κατά 4-5°C σημείωσε η θερμοκρασία την Μ. Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με την Μ. Πέμπτη , σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το Μ. Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις πιθανότατα κτά τόπους λασποβροχές, ενώ οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης παραμένουν αυξημένες. Η θερμοκρασία θα είναι ως και κατά 7 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 29-31 βαθμούς.

  • Στην Αττική : 15 – 29 βαθμοί Κελσίου
  • Στην θεσσαλονίκη: 14-26 βαθμοί Κελσίου

Κυριακή του Πάσχα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της. Από το μεσημέρι πιθανόν να σημειωθούν λίγες μπόρες στα βουνά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα

Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ττην Τρίτη, ημέρα όπου μεταφέρεται η Αργία της Πρωτομαγιάς, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Η θερμοκρασία ήδη έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ηράκλειο. Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές. Η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης παραμένουν υψηλές.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση