Οι συγγραφείς Γ. Σκαμπαρδώνης και Χ. Χωμενίδης μιλούν στο Πρώτο για τη σχέση τους με το Πάσχα (audio)

Οι συγγράφεις Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Χρήστος Χωμενίδης μιλούν στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα και μοιράζονται σκέψεις, αλλά και αναμνήσεις που χαρακτηρίζουν τη σχέση τους με το Πάσχα.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης: Το Πάσχα στο χωριό σημαίνει μια ανακύκλωση πλασματικής μετακίνησης

«Το Πάσχα σημαίνει κοινότητα, να συνυπάρχεις με τους άλλους, τώρα αυτό δεν υπάρχει μέσα στις πόλεις αλλά και στα χωριά, βλέπεις παντού τζιπ, παντού τηλεόραση, παντού smart κινητά και ηλεκτρικές σούβλες να ψήνουν το αρνί», επισημαίνει ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

«Πρέπει να το ξαναδούμε αυτό το έθιμο με τα αρνιά και τα κατσίκια, αυτή η εκτεταμένη σφαγή έχει στοιχειά βαρβαρότητας», αναφέρει ο κ. Σκαμπαρδώνης. «Φεύγουμε όλοι, μαζικά, λεφουσια για το χωρίο, άντε γιούργια για να συναντήσουμε συχνά τα ίδια πρόσωπα, το ίδιο δήθεν, το ίδιο προσχηματικό, μια ανακύκλωση δηλαδή πλασματικής μετακίνησης», υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Χρήστος Χωμενίδης: Μετά τον κορονοϊό θα γίνει ένα απέραντο πάρτι, θα επικρατήσει μια διονυσιακή αντίληψη της ζωής

«Τους νέους ανθρώπους τους βλέπω πολύ όμορφους, πληροφορημένους, έχω την αίσθηση ότι μόλις τελειώσει ο ζόφος με τον κορονοϊό θα γίνει ένα απέραντο πάρτι», δηλώνει ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Ο κ. Χωμενίδης λέει ακόμη πως ο ίδιος θέλει τους νέους ανθρώπους να παρτάρουν μέρα νύχτα, να γεννηθούν πολλά παιδιά, να έχουμε πολλές εγκυμοσύνες, πολλά ερωτικά πειράματα, πολλά ειδύλλια και προσθέτει, «μια διονυσιακή αντίληψη της ζωής». «Αυτό θα άρεσε και στον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι ερωτικό πλάσμα», υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 & 91,6

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr