Ε.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Τι πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το ” Πιστοποιητικό COVID-19″

«Εμβόλια για όλους, δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες και ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι οι όροι στη χρήση του “Πιστοποιητικού COVID-19” που πέτυχε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, στην τελική ψήφισή του από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης του Πιστοποιητικού COVID-19 και, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ευρωομάδας, «εργάστηκαν εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες και χτίζοντας συμμαχίες στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου συνέβαλαν στην βελτίωση της πρότασης της Κομισιόν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού και της οικονομίας στη χώρα μας». «Πέτυχαν έτσι να υιοθετηθεί η θέση τους για δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες, με στόχο την διευκόλυνση των ταξιδιών για όλους τους Ευρωπαίους με την μέγιστη ασφάλεια και χωρίς διακρίσεις που συνεπάγεται η οικονομική επιβάρυνση των ίδιων των πολιτών για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ, που αποτελούν μέρος του Πιστοποιητικού». Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «τα εμβόλια πλέον θεωρούνται ως “δημόσιο αγαθό”» και ότι «χάρη στις προσπάθειές τους, μπήκαν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση του Πιστοποιητικού COVID-19».

Με δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν ότι «το Πιστοποιητικό αυτό έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ζητούσαν από το Ευρωκοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2020 σε ψήφισμά τους για τον τουρισμό να υπάρξουν ενιαία πρωτόκολλα και κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ασφάλεια στα ταξίδια και το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων».

Τέλος, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου ότι το Πιστοποιητικό COVID-19 θα πιστοποιεί τρία πράγματα: ότι ο κατοχός του είτε έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, είτε έχει αναρρώσει από την ασθένεια, είτε έχει ελεγχθεί και είναι αρνητικός στον ιό COVID-19.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση