Έρχονται οι Γάλλοι για τα κοιτάσματα – Τον Ιούλιο στην Αθήνα η Total

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που θα αναδεικνύει την επενδυτική εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν τα στελέχη της διοίκησης του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της Total, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι Γάλλοι ετοιμάζονται να έρθουν στη χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού με πιθανότατη ημερομηνία την 20η Ιουλίου. Δεν αποκλείεται, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην Αθήνα να φτάσουν μέλη της ανώτερης βαθμίδας της διοίκησης της Total, όπου θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη, όπως αναφέρουν πηγές, επιβεβαιώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι η Total είναι διαχειριστής (operator) κοινοπραξίας που συμπληρώνεται από την αμερικανική ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια και έχει μισθώσει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες παραχωρήσεις «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση