Ρίχνει τη λίμπιντο στα τάρταρα η πανδημία (audio)

Η διάθεση για ερωτική ζωή έχει πέσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επισήμανε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, αναφερόμενος σε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα φιλιά είναι πια μάτσα μούτσα, όπως φιλάς τις εικόνες”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, την περίοδο εγκλεισμού η ερωτική διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε λιγότερο στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αντίθετα, αύξηση της ερωτικής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.

Η συχνότητα των ερωτικών επαφών έχει πέσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με πριν λόγω του μεγάλου διαστήματος εγκλεισμού στο σπίτι, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια που μένουν πολύ χρόνο μαζί, χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Τόνισε ότι πολλές φορές πίσω από την πτώση του ερωτισμού είναι η κατάθλιψη και ανέφερε πως κατά 20% έχουν αυξηθεί οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, και παγκοσμίως και στη χώρα μας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση