Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 με AstraZeneca

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για των εμβολιασμό των 30-39 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιαςστο πλαίσιο της καθιερωμένης  ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών. Όπως είπε, μέσα από το απόθεμα εμβολίων της AstraZeneca δίνεται η δυνατότητα σε νεότερες ηλικίες πρώιμης πρόσβασης στον εμβολιασμό. Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για άτομα άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Επίσης, έκανε γνωστό ότι τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια η διανομή των self-test.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ακόμα γνωστό ότι παρατείνεται για ένα ακόμα 20ημερο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Επίσης, έδωσε πληροφορίες για τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για μια σειρά από δραστηριότητες. Για τους ναούς είπε ότι οι επιστήμονες εισηγήθηκαν 1 άτομο ανά 25 τμ και για τους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών να τηρείται απόσταση 10 μέτρων. Επίσης, εισηγούνται χρήση διπλής μάσκας και περιφορά του Επιταφίου στο προαύλιο και προσκύνημά του εκτός των ναών. Σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνεται μέχρι τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 9 το Πάσχα ενώ από τις 3/5 στις 11 το βράδυ. Για το πασχαλινό τραπέζι 2 οικογένειες μέχρι και 9 άτομα ενώ σε εξωτερικό χώρο 2 οικογένειες μέχρι 12 άτομα.

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση