Μ. Θεμιστοκλέους: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών (video)

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη χώρα, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού, ανέφερε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, τους εμβολιασμούς και τα μέτρα στην Ελλάδα.

Στο 17,8% ανήλθε το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με την πρώτη δόση των εμβολίων και στο 7,4% το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Άνοιξε την Τετάρτη η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59 ετών και τους εκπαιδευτικούς και μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού 138.000 πολίτες.

Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54 ετών.

Για να πετύχουμε το τείχος προστασίας, δημιουργούμε νέα γραμμή εμβολιασμού για τους νέους 30 – 39 ετών ώστε αν θέλουν, να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. H πλατφόρμα για τα ραντεβού αυτής της ηλικιακής ομάδας θα ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40 – 44 ετών και 45 – 49 ετών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας τόνισε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, και πως οι κίνδυνοι από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελάχιστοι, και ήδη έχουν εμβολιαστεί 440.000 πολίτες στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση