Φώφη Γεννηματά στον Ο.Τ.: Με μια κατεστραμμένη οικονομία η πορεία της ανάκαμψης θα είναι πολύ πιο δύσκολη

Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες, έχει μπροστά της την πρόκληση της οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid-19. Στη διάθεση της θα έχει τα 18,2 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και τα 12,7 δισ. ευρώ δανείων που προβλέπεται να εισρεύσουν κατά την περίοδο 2021-2026 από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιπρόσθετα τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και της νέας ΚΑΠ.

Οι πόροι αυτοί είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία που έχει η χώρα για να αναστρέψει την ύφεση και υποανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας και να επιστρέψει σε τροχιά σύγκλισης με τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους εθνικού και κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για άλμα δεκαετίας. Απέφυγε όμως να προσδιορίσει την κατεύθυνση αυτής της νέας πορείας. Η ασάφεια αυτή δεν είναι τυχαία ούτε πολιτικά αθώα. Είναι γνωστές οι συντηρητικές αντιλήψεις που διαχρονικά υπηρετεί. Όπως και η μεγάλη απόσταση που έχουν οι επιλογές του από τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γνωστές είναι άλλωστε οι πολιτικές διαφορές που έχουμε με αυτές τις επιλογές.

Πέραν όμως της κατεύθυνσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι όλα τα ταξίδια ξεκινάνε με ένα βήμα και όχι με άλματα. Και πρέπει να προσέξουμε να μη σκοντάψουμε στην αρχή του κρίσιμου ταξιδιού που έχουμε μπροστά μας.

Ολόκληρο το άρθρο της Φώφης Γεννηματά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση