Στη Σ. Αραβία Δένδιας & Παναγιωτόπουλος – Οι στόχοι της επίσκεψης (video)

Τη Σαουδική Αραβία επισκέπτονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου έχουν συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες στο πλαίσιο ενίσχυσης της διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Για μια σημαντική επίσκεψή έκανε λόγο ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ριάντ, Νίκος Μελέτης, καθώς με αυτή, όπως είπε, ολοκληρώνεται ένας κύκλος επαφών με χώρες του Κόλπου. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια στη Σ. Αραβία ενώ και ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ είχε συμμετάσχει στο Philia Forum που είχε γίνει στην Αθήνα.

Οι δυο Έλληνες υπουργοί έφτασαν στο Ριάντ του πρωί. Κατόπιν στο υπ. Εξωτερικών, οι δυο ΥΠΕΞ παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου υπέγραψαν τη συμφωνία για το καθεστώς των ελληνικών δυνάμεων στη Σ. Αραβία. Σημειώνεται ότι μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών θα σταθμεύσει στη Σ. Αραβία όταν μεταφερθεί εκεί η ελληνική μονάδα Patriot που θα παραχωρηθεί για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται η Σ. Αραβία από την Υεμένη. “Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί και σφραγίζει την εμβάθυνση και διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών”  ανέφερε ο Νίκος Μελέτης.

Πριν από τη συνάντηση στο υπ. Εξωτερικών οι δυο Έλληνες υπουργοί μετέβησαν στην έδρα  του Οργανισμού Συνεργασίας του Κόλπου όπου εκεί είχαν συζητήσεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη συνεργασία με την Ελλάδα ενώ υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας και πολιτικών διαβουλεύσεων.

Αργότερα ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να μεταβούν στη Τζέντα.

Πηγή: ΕΡΤ, Αποστολή: Νίκος Μελέτης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση