Προανακριτική για Ν. Παππά: Καταθέτει ο Κ. Τόμπρας (video)

Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα για το επίμαχο ποσό των 3 εκατ., φέρεται να έχει καταθέσει ο Κυριάκος Τόμπρας στην προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας η συμφωνία “χάλασε” όταν ναυάγησε η άδεια του “ΣΥΡΙΖΑ-channel”.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, υποστηρίζουν ότι ο μάρτυρας “αποδομεί το αφήγημα για συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα” και μιλούν για ιδιωτική υπόθεση αστικής διαφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αναφέρεται σε τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας Καλογρίτσα -Χούρι μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδειες, για τη συνάντηση στο σπίτι του Σάμερ Χούρι στις 6/5/2018, αλλά και σε εικονικές συμβάσεις μεταξύ τους.

Η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CC, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ζητούσε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλαγές στο νόμο ώστε να γίνουν να τις ναυτιλιακές και να τύχει ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης. Όμως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η CCC είπε, «με βάλατε να δώσω 3 εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε».

Φέρεται επίσης, να έχει καταθέσει το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι – Καλογρίτσα με το οποίο ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ. «Ο μόνος που πήρε λεφτά είναι ο Καλογρίτσας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες κι ότι ο ίδιος συμφώνησε αμοιβή 300.000 ευρώ με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιστολή αυτή απορρίπτει εκ νέου τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά.

ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση