Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου εκ των ιδρυτών του ομίλου ΦΑΓΕ

Έφυγε από τη ζωή χθες Δευτέρα 19/4 σε ηλικία 82 ετών, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Φιλίππου, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία τροφίμων ΦΑΓΕ μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη.

Η αιτία του θανάτου του δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή. Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα.

Ο Κυριάκος και ο Γιάννης Φιλίππου ανέλαβαν το οικογενειακό γαλακτοπωλείο του πατέρα τους, Αθανάσιου, και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε μία κραταιά επιχείρηση, με διεθνές αποτύπωμα.

Σήμερα, η ελληνική εταιρεία τροφίμων διαθέτει παρουσία σε 44 ξένες αγορές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ. Από το 2000, τα ηνία του Ομίλου έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας.

Tο πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ λειτούργησε στο Γαλάτσι το 1964. Ακολούθησε το 1975 το δεύτερο εργοστάσιο, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το 2012, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε όλη τη ΦΑΓΕ έστειλε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του βιομήχανου Κυριάκου Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην μεγάλη οικογένεια της ΦΑΓΕ» ανάρτησε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΦΑΓΕ

«Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε την βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος αιώνιος εξερευνητής του καλύτερου. Αφήνει πίσω του μία μοναδική κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους»

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση