Είκοσι πέντε τραγούδια για τη Θράκη και το 1821 από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Η πανδημία του κορονοϊού, παγώνει τα σχέδια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στις 20 Ιούνη προγραμματίζονταν μια μεγάλη συναυλία στο θερινό θέατρο της Κομοτηνής, με τους Λάκη Χαλκιά, Βασίλη Σερμπέζη και άλλα 140 άτομα στη σκηνή, καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Μεγάλοι καλλιτέχνες , καθηγητές και μαθητές θα τραγουδούσαν 25 τραγούδια, τα οποία θα κάλυπταν δύο μεγάλες και άκρως επίκαιρες ιστορικές περιόδους, όπως τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό κορμό και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Με νεότερη όμως ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε να δοθεί η συναυλία, λόγω του κορονοϊού.

Διαδικτυακά δεν φαίνεται να μπορεί να υποστηριχθεί, λόγω του ότι το Μουσικό δεν έχει τα χρήματα για τις επαγγελματικές κάμερες που πρέπει να μπουν για παράδειγμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, εκτός και αν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, Ηλία Ιωαννάκη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής έχει συνεννοηθεί με τον Δήμο Κομοτηναίων και τα τραγούδια αυτά θα συμπεριληφθούν σε δίσκο και φυσικά με την πρώτη ευκαιρία της χαλάρωσης των μέτρων, η συναυλία θα δοθεί και θα κινηματογραφηθεί.

Εξ άλλου ο κ. Ιωαννάκης ευχαρίστησε θερμά τις δύο μαθήτριές του Ειρήνη Αθανασοπούλου και Ειρήνη Λεωντίδου, για τα δύο πιάνα που δώρισαν στο Μουσικό Σχολείο.

«Αποτελεί εξαίρετη πρωτοβουλία και καλώ και άλλους όσοι έχουν κάποιο μουσικό όργανο και δεν το χρειάζονται, ας το δωρίσουν στο Μουσικό Σχολείο μας. Είναι πολλά παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν και θα μελετούν πάνω σε αυτά τα όργανα, μια και από προ κορονοϊού εποχή, η πολιτεία είχε σταματήσει να στέλνει μουσικά όργανα. Αυτή τη δύσκολη εποχή με την τελεκπαίδευση οι μαθητές μας εξακολουθούν τα μαθήματα τους-διαδικτυακά στο Γυμνάσιο- κανονικά στο Λύκειο και με ιδιαίτερη αγάπη και στη μουσική. Τέλος να θυμίσω πως στις αρχές Ιούνη θα διεξαχθούν στο σχολείο μας και οι εισαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο. Χαίρομαι που βλέπω τους πρώτους μου μαθητές, τα πρώτα μου μουσικά παιδιά να διαπρέπουν και να είναι καταξιωμένοι Μουσικοί», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ιωαννάκης.

Ηλίας Ιωαννάκης και Μεταξία ΠΑτρωνίδου στην Δισκοθήκη της ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ertnews.gr

Βασιλική Μαχαίρα