Διαδικτυακά φέτος η αρχαιολογική συνάντηση Μακεδονίας-Θράκης

Η αρχαιολογική σκαπάνη δεν σταμάτησε να εργάζεται παρά την πανδημία. Το έργο της περιόδου 2019-2020 θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη ετήσια επιστημονική συνάντηση για την αρχαιολογική έρευνα στη Μακεδονία και τη Θράκη η οποία, για πρώτη φορά φέτος μετά από 33 χρόνια, θα γίνει διαδικτυακά.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου αναμένεται να αναδείξει όλες τις πτυχές του έργου των αρχαιολόγων στην περιοχή που εκτείνεται από τον Έβρο ως την Καστοριά.

Με περισσότερες από 200 συμμετοχές και 80 ανακοινώσεις, το τριήμερο των αρχαιολόγων αναμένεται να δώσει πολλές ειδήσεις από γνωστές περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως οι Φίλιπποι, η Βεργίνα και το Δίον αλλά και από  περιοχές με λιγότερο ένδοξο παρελθόν.

Παραδοσιακά, η γνώση που προκύπτει τις συναντήσεις των αρχαιολόγων μεταδίδεται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1987. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου το πρωί της Πέμπτης. Οι εργασίες θα μεταδοθούν από τον σύνδεσμο:https://www.auth.gr/video/29067.

 

www.ertnews.gr

Χριστίνα Χαλεπλίδου