Τέσσερις στη διεκδίκηση για το ΣΔΙΤ της Πολιτείας Καινοτομίας

της Ολγας Κλώντζα 

Με τέσσερις διεκδικητές έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ της «Πολιτείας Καινοτομίας» στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά. Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intracom και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Ο διαγωνισμός για το φιλόδοξο ΣΔΙΤ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, προϋπολογισμού που αναμένεται να φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ, θα περάσει στη δεύτερη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση τα σχήματα που συμμετέχουν αναμένεται να ενισχυθούν, καθώς στις απαιτήσεις του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και η λειτουργία της Πολιτείας Καινοτομίας για διάστημα 15+15 ετών.

Εκτιμάται ότι η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου που ακολουθεί θα χρειαστεί ένα οκτάμηνο περίπου οδηγώντας στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού στα τέλη του 2021, που θα δώσει το έναυσμα της κατασκευής.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Καινοτομίας, και θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάδειξης της Καινοτομίας και εμπορικής εκμετάλλευσης των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση