Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ των Beatles με τρία νούμερο 1 άλμπουμ σε λιγότερο από έναν χρόνο

Το ρεκόρ που κατείχαν οι Beatles στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 54 χρόνια κατέρριψε –με την κυκλοφορία της εκ νέου ηχογράφησης του άλμπουμ της «Fearless» (Taylor’s Version)– η Taylor Swift. Η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός της ποπ- κάντρι μουσικής, χάρη στην πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ της, έχει πλέον το τρίτο νούμερο 1 άλμπουμ στα βρετανικά τσαρτς μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Τo άλμπουμ «Folklore» κυκλοφόρησε στις 31 Ιουλίου 2020. Το «Evermore» κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Η νέα εκδοχή του «Fearless» κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου του 2021. Μέσα σε 259 ημέρες, τα τρία άλμπουμ της Swift έφθασαν στο νούμερο 1 των τσρτς του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τώρα, οι Beatles κατείχαν  το ρεκόρ τριών νούμερο 1 άλμπουμ εντός 364ων ημερών, με την κυκλοφορία τη χρονιά 1965-1966 των «Help!», «Rubber Soul» και «Revolver».

Το «Fearless» (Taylor’s Version) είναι το έβδομο νούμερο 1 άλμπουμ της τραγουδίστριας στα βρετανικά τσαρτς. Ωστόσο, η επιτυχία της αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς με την εκ νέου ηχογράφηση του παλαιότερου άλμπουμ, η ερμηνεύτρια προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο (των δικαιωμάτων) της μουσικής της, έπειτα από τη διαμάχη που είχε με τους υπεύθυνους της προηγούμενης δισκογραφικής εταιρίας υπό την οποία είχαν κυκλοφορήσει τα τραγούδια της.

Τον Νοέμβριο, η Swift επιβεβαίωσε δημοσίευμα, στο οποίο αναφερόταν ότι ο μεγιστάνας της μουσικής Scooter Braun είχε πουλήσει τα δικαιώματα από τα πρώτα 6 άλμπουμ της, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που πιστεύεται ότι άξιζε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια. H τραγουδίστρια-τραγουδοποιός ήταν εξοργισμένη με το ότι ο Braun θα αποκόμιζε κέρδη από τις ηχογραφήσεις της, χαρακτηρίζοντας της πώληση των τραγουδιών της μια «επιθετική πράξη» που της «αφαίρεσε (τα δικαιώματα από) το έργο της ζωής της».

Η αρχική έκδοσή του «Fearless»  –το 2008- έφθασε στο νούμερο 5 της λίστας επιτυχιών. Σημειώνεται ότι η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο «άλμπουμ της χρονιάς» στον θεσμό των Grammy.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC

Φωτογραφία: Associated Press

www.ertnews.gr

Νικόλαος Περδικάρης