Ανάλυση Ν. Μελέτη: Νέα σελίδα στις σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου

Στην πολύ σημαντική επίσκεψη των κυρίων Παναγιωτόπουλου και Δένδια στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη (20 Απριλίου) όπου θα συναντηθούν με τον διάδοχο Πρίγκηπα της Σ. Αραβίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Γραμματέα του Συμβουλίου των Χωρών του Κόλπου, αναφέρθηκε ο διπλωματικός αναλυτής της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης.

Σύμφωνα με τον διπλωματικό αναλυτή της ΕΡΤ «αναμένεται να κλείσει και το θέμα της Συμφωνίας που ορίζει το καθεστώς παραμονής των ελληνικών δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία όταν μεταφερθεί εκεί η μονάδα πάτριοτ η οποία θα παραχωρηθεί για την άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα από την Υεμένη».

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τετραμερής στην Πάφο η οποία έφερε στη Μεσόγειο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια χώρα με την οποία η Ελλάδα, όπως είπε ο Νίκος Μελέτης, έχει συνάψει και έχει υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασιών με τις ισχυρές χώρες του Κόλπου.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα Εμιράτα θεωρούν στρατηγικό αντίπαλο την Τουρκία και θέλουν να βάλουν «φρένο» ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρεια Αφρική».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση