TUI: Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα – 300.000 Ρώσοι “καθ’ οδόν’ (video)

Εν αναμονή της άρσης των περιορισμών στις αεροπορικές μετακινήσεις έχουν αρχίσει προετοιμασίες,  για την 14η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στη χώρα μας.

300.000 χιλιάδες Ρώσοι αναμένεται να επισκεφτούν το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας σύμφωνα με την TUI Ρωσίας όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, στον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη που επισκέφτηκε στις αρχές της εβδομάδας τη Μόσχα.

«Προϋπόθεση γι` αυτό είναι Ρωσία και Ελλάδα να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε, στις 14 Μαΐου, να υπάρξει η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας χωρίς περιορισμούς», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της TUI Ρωσίας Τάρας Ντέμουρα.

Η TUI Ρωσίας ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ από τη Μόσχα και το Εκατερίνεμπουργκ στην Κρήτη αλλά και από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν στην Κέρκυρα.

“Και οι Γερμανοί θέλουν να έρθουν, και οι Ολλανδοί και οι Εγγλέζοι, όλοι θέλουν να έρθουν, το θέμα είναι ότι αυτό εξαρτάται κι από εμάς. Πρέπει να μείνουμε καθαρός – πράσινος προορισμός, όπως ξεκινήσαμε πέρυσι, να είμαστε πράσινος προορισμός για να τους αφήσουν τα κράτη τους να έρθουν εδώ είτε εμβολιασμένοι είτε με τεστ”, τόνισε ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Κώστας Κουρκούνης.

Στις διμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με τη Σερβία, περιγράφεται αναλυτικά η αυστηρή εφαρμογή πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας.

Στην Κέρκυρα το 52% των τουριστών είναι από τη Μεγάλη Βρετανία. Δεύτερη έρχεται η Γερμανία και τρίτη η Πολωνία, ανέφερε ο β` αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας επιχειρήσεων τουρισμού, Βασίλης Καλούδης.

Οι επιχειρηματίες έχουν λάβει τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού και δηλώνουν πανέτοιμοι.

“Τα καλά αποτελέσματα είναι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και να γεμίσουν και να πάρουμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και ίσως λίγο από τον Νοέμβριο”, αναμένει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του τουρισμού έχει ανακοινωθεί πως θα εμβολιαστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση