Στη σκιά των κορονοπάρτι το διακύβευμα του Πάσχα – Επιμένει η πληρότητα στις ΜΕΘ

 

Βαρύ παραμένει το ιικό φορτίο στη χώρα, με την πληρότητα στις ΜΕΘ να αγγίζει το 100% και τους επιστήμονες να προβληματίζονται και να παραπέμπουν για την ερχόμενη εβδομάδα τη συζήτηση για τις μετακινήσεις το Πάσχα, καθώς και για το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων.

“κορονοπάρτι” σε σπίτια και οι συνωστισμοί που παρατηρούνται σχεδόν κάθε βράδυ σε πλατείες και πεζόδρομους αποτελούν το μεγάλο ρίσκο. Κοσμοσυρροή στο Μοναστηράκι, ενώ αναζητούνται οι διοργανωτές του κορονοπάρτι στην Κυψέλη και επενέβη η αστυνομία στο Κολωνάκι. Με ακραίο συνωστισμό “σα να μην υπάρχει κορονοϊός”  απαθανατίζεται και η  πλατεία Ψυρρή.

Κορονοϊός: 2.411 νέα κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι

Περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κάτω των 55 ετών, ενώ  σταθεροποιείται η μείωση στις εισαγωγές ασθενών άνω των 75 ετών, κάτι που αποδίδεται στους εμβολιασμούς.

Κικίλιας – Κλούγκε στον Ιερώνυμο: Σημαντικό ότι η Εκκλησία δίνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού (video)

«Σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού”, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ την ίδια ώρα  ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, συναντιόταν και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

“Μετά το Πάσχα να ανοίξουμε για τα καλά μέχρι το καλοκαιράκι”

Την αισιοδοξία του για την σταδιακη αρση των περιορισμών εξέφρασε ο πρωθυπουργός, δίνοντας παράλληλα μήνυμα για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και αυτό το Σαββατοκύριακο

Μποτιλιάρισμα  διαπιστώθηκε σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας , ενώ σε αρκετούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πόλης το πλήθος ήταν πρωτοφανές.

Self tests: Τι αναφέρει η ΚΥΑ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε 7 επαγγελματικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα θα είναι από μεθαύριο τα self tests ,σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Συγκεκριμένα,θα είναι υποχρεωτικά στο λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών), στην εστίαση, στις Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις Μεταφορές, στις Υπηρεσίες καθαρισμού, στα Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής καθώς και στις Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, το self-test θα διενεργείται μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στο χώρο εργασίας του και θα έχει ισχύ για μία εβδομάδα.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση