Αλ. Στεφανής: Ευθύνη όλων να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του Αγώνα του 1821

«Με διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και υψηλή μαχητική και αποτρεπτική ισχύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται προμετωπίδα του φρονήματος του Έθνους μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα με τίτλο «Από το Γένος στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων», που πραγματοποιήθηκε ως συνδιοργάνωση του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

«Η Ελλάδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο της διπλωματίας και της νομιμότητας, προασπίζοντας τα συμφέροντά της στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» ανέφερε.

«Παράλληλα», συμπλήρωσε, «διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που επιτρέπουν στη χώρα να εφαρμόζει την εξωτερική της πολιτική, με σύνεση, σταθερότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, επιβεβαιώνοντας τη θέση της, ως παράγοντα ευημερίας και ασφάλειας, για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

«Η παρούσα χρονική συγκυρία καθίσταται μοναδική, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα για την «Ανάσταση» του Γένους, ο οποίος οδήγησε στη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους» ανέφερε ο κ. Στεφανής.

«Σε έναν τόπο ευλογημένο από το αίμα ηρώων και αγιασμένο από τα μυστήρια της ορθόδοξης θρησκευτικής μας κληρονομιάς, αποτελεί ευθύνη όλων μας να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του Αγώνα του 1821, κληροδοτώντας στα παιδιά μας το ίδιο απόθεμα εθνικής αξιοπρέπειας που εμείς παραλάβαμε”, επεσήμανε.

Στόχος, όπως είπε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, «δεν μπορεί να είναι άλλος από το να συνεχίσουμε την ηρωική ιστορική μας διαδρομή, να προβάλουμε το ηθικό μας ανάστημα και να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά».

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση