Τσίπρας: Στήριξη του ΕΣΥ – Πολλαπλασιασμός των τεστ – Με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός (video)

“Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σισμανόγλειο, νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, επισήμανε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, ενώ σημείωσε πως “είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης. Να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού, να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων, ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή“.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική, κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία” επισήμανε ο κ. Τσίπρας, και αναφέρθηκε στην ηρωϊκή μάχη που δίνουν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, γιατροί και νοσηλευτές. “Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε, ούτε σήμερα ούτε αύριο, όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλήψεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης στην τραγωδία σήμερα”  υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι είναι ώρα να δούμε και τις φαρμακευτικές θεραπείες, που αν και έχουν εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες, στην Ελλάδα ακόμη δεν εφαρμόζονται μαζικά.

«Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν. Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ’ αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση