Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στην περιοχή Σαχέλ – Συμμετείχε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Στο επίκεντρο υπουργικής τηλεδιάσκεψης τέθηκε η υποστήριξη των χωρών μελών της Ε.Ε. και των συμμετεχόντων της “Task Force Takuba” προς τα κράτη της περιοχής Σαχέλ στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την προεδρία της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία των δράσεων της Ε.Ε. και των κρατών – μελών της καθώς και της «Task Force Takuba» για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην περιοχή Σαχέλ.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής επηρεάζει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε., την θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Τόνισε, επίσης, ότι η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στη Σενεγάλη, υποδηλώνει την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή καθώς και ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της περιοχής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας από κράτη – μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Ουκρανία, καθώς και αξιωματούχοι από το Μάλι και τον Νίγηρα.

Εξάλλου, συζητήθηκαν τα συμπεράσματα ετησίας περιόδου αφότου συστάθηκε η «Task Force Takuba» καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των επόμενων ετών.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση