Θάνατος 77χρονου στον Ερ. Σταυρό – Συνελήφθη ο άνδρας που φέρεται να του έκοψε το οξυγόνο

Συνελήφθη ο 59χρονος ασθενής, με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, που φέρεται να αποσύνδεσε από τον αναπνευστήρα, στερώντας τη ζωή από 77χρονο διασωληνωμένο πάσχοντα από κορονοϊό, με τον οποίο νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο.

Ο συναγερμός από το μόνιτορ έφερε κοντά τους γιατρούς και νοσηλεύτριες οι οποίοι αντίκρυσαν όλα τα μηχανήματα πεταμένα στο δάπεδο. Ο αναπνευστήρας, ο οποίος είχε βγει από την πρίζα, συνέχιζε να λειτουργεί με τη φορητή μπαταρία, όμως, είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Οι προσπάθειες ανάνηψής του δεν απέδωσαν, ούτε και η επανασύνδεσή του με το μηχάνημα.

Και οι δύο ασθενείς με κορονοϊό και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύονταν ο ένας διασωληνωμένος εκτός Μονάδας και ο άλλος με τη δυνατότητα να κινείται μέσα στο θάλαμο.

Πιθανή «αιτία» της εγκληματική ενέργειας θεωρείται ο θόρυβος του αναπνευστήρα. Ο 59χρονος, αλβανικής καταγωγής, είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, λόγω του ιστορικού του, από την οποία προέκυψε ότι ήταν ήρεμος και συνεργάσιμος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε για το τραγικό περιστατικό το διοικητή της Α΄ ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος υπέδειξε να ενημερωθεί, αμέσως η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δακτυλικά αποτυπώματά του 59χρονου βρέθηκαν σε όλα τα μηχανήματα τα οποία κρατούσαν στη ζωή τον 77χρονο ασθενή.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση