Φ. Γεννηματά: Σε αυτοσχεδιασμούς η κυβέρνηση-Τα προβλήματα να μην κρύβονται κάτω απ΄ το χαλί (video)

Είναι εντυπωσιακό ότι ανοίγουν τα σχολεία όπως πριν την πανδημία. Είχε χρόνο η κυβέρνηση να προετοιμαστεί καλυτέρα. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά νοσήσουν στις πανελλήνιες. Να είναι τα σχολεία ασφαλή.  Με αυτό το θέμα ξεκίνησε την συνέντευξη της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Είναι δυνατόν ένα χρόνο τώρα να μην έχει βρεθεί λύση, διερωτήθηκε, να είναι μικρότερος ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις. Το μόνο που έγινε ήταν ένα αλαλούμ με απίστευτες διαρροές για το πότε ανοίγει τι. Στα σχολεία έπρεπε να γίνουν προσλήψεις ένα χρόνο πριν, τόνισε

Η κα Γεννηματά καταλόγισε “απίστευτη ανικανότητα” στην κυβέρνηση λέγοντας πως, κανένας έλεγχος δεν υπάρχει στους εργασιακούς χώρους, και επικρατεί συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, ενώ διερωτήθηκε τι γίνεται με τα 300 λεωφορεία που ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει η κυβέρνηση.

“Ζητάω απαντήσεις ως πολιτικός και ως μητέρα για το τι θα γίνει στις εξετάσεις και απαντήσεις δεν παίρνω” , είπε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά .

Για το άνοιγμα των σχολείων πως είναι δυνατόν να μην έχουμε  ενστάσεις, ανέφερε η κα Γεννηματά, δεν έχει γίνει τίποτα για των συνωστισμό  στις τάξεις και αυτή την φορά  θα ανοίξουν πάλι με 25 και με 30 παιδιά με ευθύνη των γονιών  και των ίσων των παιδιών με τα self Test .

Η κυβέρνηση είχε όλο ο χρόνο να βρει λύσεις για να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις  και μπορούσε  τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να πραγματοποιείται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα παιδιά και τους γονείς .

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη  αν αρρωστήσουν  τα παιδιά της τρίτης Λυκείου;  Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά με ασφάλεια. Έπρεπε πριν ένα χρόνο να προσλάβουν εκπαιδευτικούς. Έστω γιατί δεν προχώρησαν σε εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, αναρωτήθηκε.

Σε ότι αφορά το ΕΣΥ και τον εμβολιασμό των  υγειονομικών η κα Γεννηματά τόνισε πως πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς και σε δεύτερη φάση να μην είναι στην πρώτη γραμμή  οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και όχι να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη  να τεθεί το θέμα. Πρέπει να γίνει  τώρα  αυτό, υπογράμμισε. Δεν μπορείς να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί γιατί γιγαντώνονται, είπε χαρακτηριστικά. Αναγνώρισε πως θα έπρεπε για τους υγειονομικούς ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός, όμως, υπενθύμισε ότι, οι απόψεις των συνταγματολόγων διίστανται.

Για τις προσλήψεις των γιατρών ανέφερε πως για το ΕΣΥ υπάρχουν διαγωνισμοί σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και έχουν κάνει αιτήσεις γιατροί που είναι ειδικευμένοι στην COVID θα μπορούσε η κυβέρνηση  να προχωρήσει σε δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις σε αυτούς προσωρινά,  αλλά και για αυτό δεν πήρα καμία απάντηση από τον κο Μητσοτάκη, μόνο αξιώτικά σχόλια για το πως κάνω αντιπολίτευση έλαβα, είπε η κα Γεννηματά.

Σε ότι αφορά την Οικονομία και τη στήριξη  επαγγελματιών και εργαζομένων εκτίμησε ότι  υπάρχουν οι δυνατότητες καθώς δημιουργήθηκαν αποθέματα από την υπερφορλόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη. Επίσης αναφέρθηκε στη στήριξη απο τους πόρους της ΕΚΤ και του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας πως αυτό που δεν υπάρχει είναι η διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους μικρομεσαίους.

Και εμείς, είπε, δεν συμφωνούμε στην στήριξη ζόμπι επιχειρήσεων. Αν όμως δεν στηριχθούν τώρα οι επιχειρήσεις τότε όλες θα γίνουν ζόμπι και πρόσθεσε πως στην σκιά της πανδημίας θα χαθούν χιλιάδες  επιχειρήσεις  σημειώνοντας πως οι υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί δεν μπορούν πληρωθούν με το που άνοιξαν τα μαγαζιά. Με το που άνοιξαν οι επιχειρήσεις άρχισαν οι κατασχέσεις από τις τράπεζες, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Διευκρίνισε δε ότι δεν μιλά για επιδοματική πολιτική αλλά για ένα πλέγμα προστασίας για να μην  πέσουν οι επιχειρήσεις στον Καιάδα.

Σε ότι αφορά τις πρόωρες εκλογές, είπε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη αλλά με τα προβλήματα της πανδημίας άλυτα, μπορούμε όμως να μιλάμε τώρα για εκλογές;  Αυτό θα ήταν τυχοδιωκτισμός υπογράμμισε  και πρόσθεσε πως προφανώς και υπάρχει φθορά της κυβέρνησης και όλο το υπόλοιπο διάστημα η κατακραυγή θα αυξάνεται γιατί ο κόσμος κουράστηκε.

Τελος σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι το Κίνημα  μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή  του τόπου και η ίδια θα δώσει τη μάχη , “με νύχια και με δόντια”, για να μεγαλώσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση