Νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε νέο κτίριο στην Αγ. Παρασκευή, όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αττική, χάρη στην κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου.

«To Xαμόγελο του Παιδιού», αξιοποιώντας την κληρονομιά του αείμνηστου διαθέτη μας Κωνσταντίνου Μαλάμου, απέκτησε 25 χρόνια μετά την ίδρυσή του, ένα νέο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Γαρυττού 80 στην Αγία Παρασκευή. Με στόχο να στηρίξει ακόμη περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους ο Οργανισμός στεγάζει το σύνολο των υπηρεσιών του στην Αττική σε νέο κτίριο που θα λειτουργήσει ως Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης.

Ο συγκεκριμένος χώρος, αφιερωμένος στον 10χρονο ιδρυτή του Οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλο, αποτελεί την πραγματοποίηση μίας σημαντικής πολυετούς ανάγκης να στεγαστούν σε έναν χώρο στην Αττική όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού με στόχο την βέλτιστη λειτουργία και τον συντονισμό του έργου του, προς όφελος όλων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε τον δικό του χώρο αξιοποιώντας την κληρονομιά του αείμνηστου διαθέτη μας Κωνσταντίνου Μαλάμου.

Το 2021 μας βρίσκει σε ένα νέο κτίριο, στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στην Αττική, το οποίο είναι αφιερωμένο στον γιο μου, Ανδρέα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποτελέσει έναν επιπλέον λόγο για να διαβεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην επόμενη 25ετία του με όραμα, δύναμη και αποτελεσματικότητα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις χορηγούς που για μία ακόμη φορά στάθηκαν στο πλευρό μας καλύπτοντας πλήθος αναγκών, και σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου περατώνοντας τις απαραίτητες τεχνικές και άλλες εργασίες».

Ακολούθως, στη σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό πως: “Στον νέο χώρο λειτουργεί το σύνολο των υπηρεσιών κοινωνικής, ιατρικής, ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και των επιχειρησιακών δράσεων του Οργανισμού που παρέχονται δωρεάν για κάθε παιδί και οικογένεια στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

Κοινωνικό Πολυϊατρείο, με άρτια εξοπλισμένο Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο. Το Πολυιατρείο θα καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες παιδιών με προβλήματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε αυτά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης ή βιώνουν για τον οποιαδήποτε λόγο κοινωνικό αποκλεισμό

Επιχειρησιακό Κέντρο από όπου συντονίζεται σε όλη την Ελλάδα η λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111, ενεργές 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και πραγματοποιείται η ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού για τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων – όπως Amber Alert Hellas για τους ανήλικους, Missing Alert Hellas για τους ενήλικες, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

Ακαδημία Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης «Smile Academy» – μια Ακαδημία με φυσική και ψηφιακή παρουσία, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών, απευθύνεται σε παιδιά, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και άλλους ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες, με δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής.

Παράλληλα θα λειτουργήσει ως Κεντρική Βάση για:

Τη διαχείριση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), που είναι ενεργά 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ.

Τη διαχείριση όλων των οχημάτων άμεσης κοινωνικής και ιατρικής επέμβασης του Οργανισμού, ενεργά 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα. Ενδεικτικά, Επιχειρησιακά Οχήματα για τις εξαφανίσεις, Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο, Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός όπως μεταξύ άλλων Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική, Παιδιατρική κατ΄οίκον νοσηλεία, Δημιουργική απασχόληση στα Νοσοκομεία.

Το σύνολο των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων που απασχολούνται στα 11 Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά και στα οποία μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας.

Στο Κέντρο στεγάζεται επίσης το Τμήμα Εθελοντισμού, το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι, το Ε-Shop καθώς επίσης το Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών και Προγραμμάτων του Οργανισμού”.

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση