Ματθαιόπουλος – EKAB: Το 70% των αιτημάτων για ΜΕΘ είναι για ηλικίες κάτω των 65 (video)

Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Από τις 1100 διακομιδές οι 200 αφορούν τον κορονοϊό, οι διασώστες είναι εξαντλημένοι είπε και εξέφρασε την ελπίδα η επιπέδωση των κρουσμάτων να γίνει γρήγορα αποκλιμάκωση.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για προσοχή. Βλέπουμε το ότι το τελευταίο διάστημα το 70% των αιτημάτων των νοσοκομείων για εξεύρεση ΜΕΘ αφορά περιστατικά κάτω των 65 ετών, είπε και πρόσθεσε πως αν δεν είχαν γίνει οι εμβολιασμοί των μεγάλων ηλικιών η κατάσταση θα ήταν τώρα ανεξέλεγκτη.

Είπε πως αυτή τη στιγμή επιχειρούν 65 ασθενοφόρα το πρωί, 65 το βράδυ και 3 τη νύχτα. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση αλλά και ανανέωση του στόλου και πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων, διότι από τις 175 θέσεις που είχαν εγκριθεί για επικουρικό προσωπικό έχουν καλυφθεί μόνο οι 35 στην Αθήνα, είπε αποδίδοντας τη χαμηλή συμμετοχή στο ότι οι επικουρικές θέσεις είναι μόνο για δυο χρόνια.

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση