Self-testing.gov.gr: Πώς πρέπει να κάνουν δήλωση αποτελέσματος self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Πώς πρέπει να γίνει η δήλωση αποτελέσματος self-test για να μπορούν μαθητές και καθηγητές να πάνε σχολείο;

Με self test και δήλωση αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr γίνεται η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα λύκεια από τη Δευτέρα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν δωρεάν τα self test από τα φαρμακεία.

«Το self-testing είναι μια διαδικασία εύκολη και απλή, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων», τόνισε η υπουργός Παιδείας, εξηγώντας τη διαδικασία.

Βίντεο: Self test -Οδηγίες χρήσης

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα self-testing.gov.gr έχει ήδη ανοίξει, αλλά η φόρμα-δήλωση θα είναι ανοικτή από την Κυριακή.

Self test: Βήμα βήμα, τι πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test.

Αν το self test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self test είναι θετικό:

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Σχολική κάρτα για COVID-19

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση