Νέες ενδείξεις σταθεροποίησης: Με 5 κενές κλίνες έληξε η εφημερία του Ευαγγελισμού (video)

 

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα και η μεγάλη μάχη συνεχίζεται με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης στα νοσοκομεία της χώρας. Άλλη μια δύσκολη εφημερία ήταν αυτή που πέρασε για τον «Ευαγγελισμό», με 60 εισαγωγές ως τις 8 το πρωί, αλλά με τις πέντε κενές κλίνες ΜΕΘ και απλές, να αφήνουν περιθώρια για το ζητούμενο της σταθεροποίησης.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε χθες το βράδυ τον Ευαγγελισμό που εφημέρευε. Συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και μίλησε για τη μεγάλη μάχη που θα τελειώσει, όπως είπε, “όταν θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι.”

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων, επισκέφθηκε το πρωί, ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε, “χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά”.

Σωτήρης Τσιόδρας: “Τους 1.000 αναμένεται να φτάσουν οι διασωληνωμένοι  το Πάσχα αν ο δέικτης Rt φτάσει στο 1,1`”

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις νεότερες ηλικίες έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξη του στην Ακαδημία Αθηνών, και υπογράμμισε ότι “θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού”.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του καθηγητή, όλοι οι ειδικοί υπολογίζουν πως τα πραγματικά κρούσματα είναι 6 – 10 φορές περισσότερα από αυτά που καθημερινά επιβεβαιώνονται και ανακοινώνονται.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχοντας γίνει 75.182 τεστ, σε όλη τη χώρα, που είναι αριθμός ρεκόρ, με 4309 κρούσματα, 751 διασωληνωμένους και 79 θανάτους.

“Οι αριθμοί είναι υψηλοί, δεν πέφτουν εύκολα, υπάρχει σταθεροποίηση και θα ακολουθήσει πτώση”, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπύρος Πουρνάρας.

Ν. Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχαμε 62 εισαγωγές Covid-19 (audio)

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου, Σοφία Πατραμάνη, Μαίρη Σκανδάλη

 

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση