Προχωρά η επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο

Ενα βήμα πιο κοντά έρχεται η επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο, η οποία έδειχνε να «κολλάει» μετά τις πρόσθετες δεσμεύσεις που ζητούσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης (DG Comp) από το κοινοπρακτικό σχήμα των προτιμητέων επενδυτών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,5 εκατ. ευρώ που ήταν μία από τις απαιτήσεις της DG Comp, δείχνοντας έτσι τη βούλησή της να προχωρήσει τον σχεδιασμό της.

Οπως εξηγούν άνθρωποι της αγοράς, υπάρχουν ακόμη κάποια βήματα να ολοκληρωθούν, προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και την Goldair για να αποσαφηνισθούν οι τελικοί όροι συμμετοχής τους στην επένδυση. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι απαραίτητες διαδικασίες και εγκρίσεις θα έχουν ληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε το ερχόμενο φθινόπωρο να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπενθυμίζεται πως η DG Comp έκρινε πως οι προβλέψεις της σύμβασης που υπέγραψε το 2018 η κοινοπραξία με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελούσαν παράνομη κρατική ενίσχυση, ζητώντας μεταξύ άλλων τον διπλασιασμό του τιμήματος από 10 σε 20 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση