Ν. Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχαμε 62 εισαγωγές Covid-19 (audio)

«Περάσαμε μία δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου, είχαμε 62 εισαγωγές COVID. Η σφοδρότητα του κύματος είναι τέτοια που για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα είχαμε 65 εισαγωγές. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα υγείας πιέζεται και στη Θεσσαλονίκη, όμως είναι πιο ήπιο από τον Νοέμβριο», είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της ΕΡΤ ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Οι δυνατότητες μας τώρα είναι περισσότερες από τις ανάγκες. Έχουμε άδειες κλίνες, όμως έχει ξεφύγει για μία ακόμη φορά ο έλεγχος στην κοινότητα, παρά τα οριζόντια μέτρα που δεν αποδίδουν γιατί δεν έχουν καλή στόχευση», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Να στοχεύσουμε στο κρούσμα, η επαφή με τη μόλυνση είναι το πρόβλημα. Πρέπει να στοχεύσουμε στο κρούσμα, στην ιχνηλάτησή του. Πόσο πια να στοχεύεις στην ανθρώπινη δραστηριότητα επί μήνες και να περιμένεις συμμόρφωση σε έναν υγιέστατο άνθρωπο», προσέθεσε ο ειδικός.

«Και σαν γιατροί τι να πούμε για τα self test…Τι self test και self service… Εδώ χρειάζονται δομές που έπρεπε να είχαμε κάνει, όπως τα εμβολιαστικά κέντρα. Θα έπρεπε να υπάρχουν δομές ανίχνευσης και ιχνηλάτησης με εξειδικευμένο πλέον προσωπικό. Αν απομονώσουμε το κρούσμα και κάνουμε την ιχνηλάτηση, θα λύσουμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της πανδημίας στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση