Κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο

Άσκηση μικρής κλίμακας με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου, διεξήχθη την Τετάρτη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας QUAD (Quadripartite Initiative).

Η πρωτοβουλία QUAD αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου στην εφαρμογή και στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας (UNCLOS) και στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και στη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα συμμετείχε με τη φρεγάτα «Ναβαρίνον», η Γαλλία με την φρεγάτα «Auvergne» ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Ιωαννίδης», ένα σκάφος της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων και κατά την διάρκεια της εκτελέστηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue), επικοινωνιών καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση