Genervest: Ένας δίκαιος τρόπος χρηματοδότησης της καθαρής ενέργειας

Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο Δρυμό η κατασκευή του οποίου θα στηριχθεί στη χρηματοδότηση των πολιτών θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σε ενέργεια τριών σχολείων της περιοχής.

Το έργο θα το χρηματοδοτήσουν πολίτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, θέλουν να συμμετάσχουν στην ενεργειακή μετάβαση και να τη στηρίξουν οικονομικά αλλά και να κερδίσουν ανάλογα με την επένδυσή τους.

Το σχέδιο που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι από το μέλλον αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα αφού το συγκεκριμένο ενεργειακό πάρκο στο Δρυμό είναι ένα από τα επιλεγμένα έργα που μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας της Greenpeace Genervest.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο υπεύθυνος θεμάτων ενέργειας της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου, η Genervest είναι ένας ευέλικτος και δίκαιος τρόπος χρηματοδότησης έργων καθαρής ενέργειας από πολίτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αλλά και για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Σε ανάλογο πλαίσιο λειτουργεί και η ενεργειακή κοινότητα Hyperion. Όπως είπε το ιδρυτικό της μέλος Χρήστος Βρετός μεταξύ των δράσεων της κοινότητας είναι ένα ηλιακό πάρκο που θα λειτουργεί στη Θήβα και θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες κατοικιών στην Αθήνα ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να καλύπτει ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως τόνισε ο κ. Βρεττός σημασία για την Hyperion και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες είναι ο κοινωνικά δίκαιος και συμμετοχικός τρόπος διασφάλισης ενέργειας για έναν κόσμο μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

 

 

www.ertnews.gr

Χριστίνα Χαλεπλίδου