Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνδρο – Σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια (video)

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (04/04) σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά κατοικημένες περιοχές. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η Ιωάννα Σαραβάνου, σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας στο νησί υπάρχει μόνο ένα μικρό μέτωπο ωστόσο επειδή βρέχει αυτή την ώρα η κατάσβεσή του είναι θέμα χρόνου. Στην Άνδρο έχει μεταβεί κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για να ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Λόγω της έκτασης που πήρε η πυρκαγιά απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των μικρών οικισμών Ρέματα και Ατένι, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν οι αρχές για προληπτική εκκένωση και άλλων οικισμών. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενισχυμένες με εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες.

Εν τω μεταξύ, δήλωση του προέδρου της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέα Τριδήμα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε σοκ και αντιδράσεις. Ο κ. Τριδήμας δήλωσε ότι θα βάλει φωτιά στην ιδιοκτησία που έχει από τον παππού του, 80 στρεμμάτων, για να αποδείξει ότι το καλλιεργούσε ο παππούς του. Στην ΕΡΤ μίλησε ο κ. Τριδήμας και ζήτησε συγγνώμη για όσα δήλωσε, επισημαίνοντας πως ήταν παρορμητικός και δεν έπρεπε να μιλήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, ωστόσο όπως είπε, στην Άνδρο υπάρχουν χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες όμως εντάσσονται στους δασικούς χάρτες που εκδόθηκαν για το νησί, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να χάνουν τη γη τους και να μην μπορούν να αποδείξουν ότι ανήκουν σε

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση