ΣΥΡΙΖΑ : Κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο της για το Ασφαλιστικό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη ότι αυτό που επιδιώκει και δρομολογεί είναι «η απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων.»

Μιλά ακόμη για προσβολή και εμπαιγμό των ασφαλισμένων διαβάζοντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, την παραδοχή ότι «οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν δικηγόρους και λογιστές για να βγάζουν τις συντάξεις τους».

Ειδικότερα σε δήλωση της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνει ότι «οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν δικηγόρους και λογιστές για να βγάζουν τις συνταξεις τους σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας. Το σχέδιο της ΝΔ είναι απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων.»

Εμπαιγμός των ασφαλισμένων

Ο κ. Χατζηδάκης, συνεχίζει «επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν δικηγόρους και λογιστές για να βγάζουν τις συντάξεις τους. Αποτελεί προσβολή και εμπαιγμό των ασφαλισμένων.»

» Η έκδοση των συντάξεων συνιστά αυτονόητη υποχρέωσή του κράτους και του e-ΕΦΚΑ, που χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων.»

» Η κυνική του δήλωση ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει αν τη σύνταξή του θα εκδώσει ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ αφορά άμεσα τον κάθε ασφαλισμένο και υποψήφιο συνταξιούχο που θα υποστεί τις συνέπειες και το κόστος! Ανέφερε μάλιστα ότι αντιμετωπίζει τον κόπρο του Αυγείου! Να του υπενθυμίσουμε ότι η ΝΔ είναι ήδη 21 μήνες στην κυβέρνηση και ότι ο ίδιος διαδέχθηκε υπουργό της δικής του κυβέρνησης.»

Απαξιώνει τον ΕΦΚΑ

«Αντί να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος», τονίζει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, «ενισχύοντας το προσωπικό του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και την ψηφιακή αναβάθμιση του, απαξιώνει τον ΕΦΚΑ χαρακτηρίζοντάς τον »σαράβαλο», και με την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων, ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, μετακυλίοντας μάλιστα το κόστος στους ασφαλισμένους.»

«Η επιστράτευση ιδιωτών, πέραν του ότι είναι απαράδεκτη, θα αποδειχθεί ατελέσφορη και χρονοβόρα, ενώ θέτει και σοβαρά νομικά και συνταγματικά θέματα, καθώς μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και χειρισμού προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων. Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων» καταλήγει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση