Απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΔΙΑΣ λόγω του ξυλοδαρμού πολίτη στη Νέα Σμύρνη

Share this

Aπομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής της μονάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος είχε τη διαχείριση του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μαρτίου. Παράλληλα, από τις 10 Μαρτίου είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής εξέτασης και ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος είχε χτυπήσει τον νεαρό, όπως φαίνεται σε βίντεο.

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση στην ανακρίτρια του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση το βράδυ της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. «Αισθάνθηκα έναν καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι φωνάζοντας “σκοτώστε τον”. Ενιωθα ότι τελειώνω, ότι φτάνει το τέλος μου», περιέγραψε ο αστυνομικός. «Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από τον λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στον λαιμό μου», κατέθεσε.

«Προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου», κατέθεσε λέγοντας πως η επίθεση κράτησε συνολικά δύο λεπτά. Αργότερα συνειδητοποίησε ότι κάποιοι από τους δράστες είχαν αφαιρέσει γεμιστήρες από τον εξοπλισμό του. «Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου». Σε αυτό το γεγονός αποδίδει και τη μείωση στην ένταση των χτυπημάτων που δεχόταν, στην απώλεια των αισθήσεών του. Οπως είπε, οι δράστες νόμιζαν ότι τον είχαν σκοτώσει.

Share this

Αφήστε μια απάντηση