Ένοχοι και από το Εφετείο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

Share this

Η χορήγηση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δύο κατηγορούμενους, ρουμανικής καταγωγής, για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα «έσπασε» τα ισόβια.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κάθε έναν ποινή κάθειρξης 15 χρόνων για ανθρωποκτονία και 18 μήνες για την απόπειρα ληστείας.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορουμένους.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά αλλά και η απόφαση επί των ποινών. Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 στο διαμέρισμα του λογοτέχνη στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό, οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για απόπειρα ληστείας. Οι κατηγορούμενοι και στο Εφετείο αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Share this

Αφήστε μια απάντηση