ΓΣΕΕ: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη φαρμακοβιομηχανία

Παρέμβαση με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας κάνει η ΓΣΕΕ με αφορμή πρόσφατες απολύσεις.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Την ώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες εν μέσω πανδημίας βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, στη χώρα μας συνεχίζουν το μπαράζ των απολύσεων, στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους στο φάρμακο.

Υπό το μανδύα των οικειοθελών αποχωρήσεων, αυτή τη φορά στο χορό των απολύσεων μπήκε η πολυεθνική εταιρεία VIATRIS (εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση εταιρειών μεταξύ αυτών και θυγατρικής της Pfizer), η οποία προχώρησε σε απολύσεις του 23% του προσωπικού της.

Tην ώρα λοιπόν που η μία μετά την άλλη οι φαρμακοβιομηχανίες απολύουν προσωπικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για κοινωνία και οικονομία, κανείς δεν κάνει τίποτα με τα Αρμόδια Υπουργεία να παρακολουθούν ως θεατές τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις”.

Tέλος, η ΓΣΕΕ αναφέρει πως: “στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων, για διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέσα από την υπογραφή μιας θεσμικής Συλλογικής Σύμβασης με τις φαρμακοβιομηχανίες στην πολιτεία και τις Ομοσπονδίες στον κλάδο”.

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση