Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό (video)

Απέρριψε ομόφωνα το αίτημα Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή στον Κορυδαλλό το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. Αρνητική ήταν και η εισήγηση της εισαγγελέως, κρίνοντάς το ως νομικά αβάσιμο.

Το σκεπτικό του απορριπτικού βουλεύματος ήταν αυτό που οδήγησε τους δικηγόρους του Δημ. Κουφοντίνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η μεταγωγή ενός κρατουμένου είναι ατομική, διοικητική πράξη και άρα αντικείμενο των διοικητικών δικαστηρίων», τονίζει το βούλευμα.

Οι δικηγόροι πάντως του Κουφοντίνα έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με το βούλευμα, εάν υπάρξει και δεύτερη απορριπτική απόφαση από την ΚΕΜ για τη μεταγωγή του να επανέλθουν με νέα αίτηση στο δικαστικό συμβούλιο Λαμίας.

Προς το παρόν, οι δικηγόροι του Δημ.Κουφοντίνα, προσέφυγαν στο ΣτΕ, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και ενδεχομένως να πετύχουν προσωρινά να παγώσει η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Η προσφυγή τους βέβαια αφορά την ουσία της υπόθεσης, αφού θεωρούν τον σχετικό νόμο για τη μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού ως αντισυνταγματικό και φωτογραφικό για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Υποστηρίζουν ότι θέτει περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε πότε θα συζητηθεί το αίτημα στο ΣτΕ για την έκδοση της προσωρινής διαταγής.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση