Lockdown: Συνωστισμός παρά τα νέα μέτρα – Σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στην κορύφωση τους βρίσκονται από τις 19.00 το απόγευμα τα μέτρα της Αστυνομίας παντού στην Αττική και σε όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» με μπλόκα σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας και περιφερειακά. Αστυνομικοί σταματούσαν όλα τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, (Σύνταγμα, Χίλτον, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας κλ.π.) ελέγχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης. Το πρώτο Σαββατοκύριακο με αυστηρό lockdown και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις η κυκλοφορία ήταν εμφανώς μειωμένη και οι πολίτες ακολούθησαν τις συστάσεις για τις μετακινήσεις.

Μειωμένη ήταν η κίνηση στην παραλιακή σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο. Λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων αισθητά λιγότερος ήταν και ο κόσμος στην παραλία της Γλυφάδας. Και πάλι όμως ήταν αρκετά περισσότεροι σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στο παραλιακό μέτωπο σε οδηγούς, ποδηλάτες αλλά και πεζούς.

Την ίδια ώρα, έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση που ενώ η χώρα έχει ένα από τα σκληρότερα lockdown από το Νοέμβρη, απ’ το Νοέμβρη έχουμε θρηνήσει 6.000 συμπολίτες μας, κι αυτό για έναν απλό λόγο γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τη φωνή των ειδικών που λένε συγκεκριμένα πράγματα”, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ALPHA.

Είναι ώρα να βάλουμε κάτω τις προτάσεις όλων και να φτιάξουμε. Ένα εθνικό σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης, επεσήμανε ο Παναγιώτης Βλάχος γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παίζει με τη ζωή του λαού και τόνισε ότι πρέπει τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, να προσλάβει εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, να ανοίξει τα νοσοκομεία που έχει κλείσει. Ο κ. Κατσώτης σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζονται όλα με τα εμβόλια, τα οποία είναι στα χέρια των φαρμακοβιομηχανιών και τα δίνουν με το σταγονόμετρο. «Τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση επείγουν και έπρεπε να τα πάρει χθες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΜΕΓΚΑ, σημειώνοντας ότι το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Από την επιδημιολογική εικόνα το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση