Φαρκαδόνα Τρικάλων: Τουλάχιστον άλλα 100 μη κατοικήσιμα σπίτια σε Γριζάνο – Κρήνη

Εκτεταμένες ζημιές σε περισσότερες κατοικίες, απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα και στις άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, εκτός φυσικά του Ζάρκου που επλήγη σε μεγαλύτερο βαθμό από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας.

Στο Γριζάνο, από τα 110 σπίτια που ελέγχθηκαν έως τώρα, τα 48 έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας, Ευανθία Κακαδιάρη, η οποία μάλιστα κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να μη μπαίνουν σ’ αυτά για οποιοδήποτε λόγο, αφού οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

Επίσης, τουλάχιστον σε ακόμη 50 σπίτια στην Κρήνη η σήμανση είναι χρώματος κίτρινου, δηλαδή ακατάλληλα να κατοικηθούν πριν γίνει ο σχετικός επανέλεγχος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Αθανάσιο Τρύπα. Στις δύο παραπάνω Τοπικές Κοινότητες, οι έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών σε σπίτια συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, όπως φυσικά και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης των σπιτιών σε όλο το Δήμο Φαρκαδόνας θα έχει η δημοτική αρχή στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Φαρκαδόνας Σπύρου Αγναντή. Ο τελευταίος επισήμανε, εξάλλου, πως έχουν εξασφαλιστεί -σε καθημερινή βάση- 150 μερίδες φαγητού για τη σίτιση των πληγέντων, κι αν χρειαστεί θα δοθούν περισσότερες. Επιπλέον, όπως συμπλήρωσε, έχουν στηθεί σκηνές σε όποια χωριά απαιτήθηκε για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι πληγέντες, έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των 10 τροχόσπιτων -που έχουν ήδη έρθει- καθώς και άλλων 20 κοντέινερ που αναμένονται αύριο στην περιοχή.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ζαούτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση