SMS: Διευκρινίσεις του Γ. Γεωργαντά για τη χρήση των κωδικών 4, 2, 6

Διευκρινίσεις για τον κωδικό 4 αλλά και για τους κωδικούς 2 και 6 έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Για τον κωδικό 4, δηλαδή με πιο τρόπο θα διακριβώνεται ότι ο πολίτης πηγαίνει σε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια, ο υφυπουργός ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ότι είναι “δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες” και επικαλέστηκε  την ατομική συνείδηση των πολιτών.

Ξεκαθάρισε ωστόσο  ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάει να συνδράμει κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό. “Υπάρχουν αξιολόγικα στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση” τόνισε.

Σε ότι αφορά τον  κωδικό 2 και τον περιορισμό των 2 χλμ. που υπάρχει στην απόσταση  δήλωσε ότι πράγματι κάποια  χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ. Το θέμα  επιλύεται είπε  με την κατανόηση του κατά τόπου αστυνομικού που γνωρίζει την περιοχή   και δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα, σε ότι αφορά τα φαρμακεία μπορεί να μετακινηθεί κανείς και εκτός περιοχής.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως “Η λογική είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου”.

Για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο που χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο αποσαφήνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. “Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση” διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σε ό,τι αφορά το 13032 ο Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο, και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν εξετάσει και άλλες τεχνικές λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο λιανεμπόριο να λειτουργήσει χωρίς κατάχρηση. Θα αποστέλλεται κενό μήνυμα και όχι με εγγραφή κωδικού, διευκρίνισε.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση