Πίνουμε το νερό της βρύσης αλλά… με φίλτρο

Στο δίλημμα αν πρέπει να πίνουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο επιχείρησαν να απαντήσουν μιλώντας στο Ο3 δύο ειδικοί επιστήμονες, η καθηγήτρια Χημείας του ΑΠΘ Δήμητρα Βουτσά και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΑΠΘ Μανασσής Μήτρακας. Με αφορμή μία συμφωνία που υποστήριξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο για την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο νερό βρύσης ως πόσιμο, η Δ. Βουτσά αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να προσέχουμε στα ψιλά γράμματα των εμφιαλωμένων νερών που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με την ίδια, το πιο σημαντικό είναι  μην υπερβαίνουν κάποια συγκεκριμένα όρια περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα και άλλες οργανικές ενώσεις. Πάντως προτιμώντας να πίνουμε νερό από τη βρύση περιορίζουμε το οικονομικό κόστος για την τσέπη μας και παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε ένα φίλτρο νερού και να γεμίζουμε αργά το ποτήρι μας για να το βοηθάμε να λειτουργεί σύμφωνα με τον Μ. Μήτρακα. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η χρήση φίλτρου νερού είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι ενώ για να τονίσει ότι το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό επισήμανε ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί το ίδιο φίλτρο από το 1992.

www.ertnews.gr

Σοφία Χριστοφορίδου