Ηράκλειο: Οι μισοί νοσηλευτές στο Βενιζέλειο δεν έχουν εμβολιαστεί – Εφτά κρούσματα στην αιματολογική

Δράση εκτάκτου ανάγκης αναλαμβάνει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά και τον εντοπισμό 7 κρουσμάτων στην αιματολογική κλινική. Δυο νοσηλεύτριες και πέντε ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κάτι που οδήγησε στην απόφαση να μη δεχτεί το νοσοκομείο καμία άλλη εισαγωγή στη συγκεκριμένη κλινική μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Οι ασθενείς που θα χρήζουν νοσηλείας θα προωθούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από τους 5 ασθενείς της αιματολογικής με κορονοϊο, οι τρεις επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου συνεχίζουν την θεραπεία τους, ένας εισήχθη στην κλινική Covid και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι δύο νοσηλεύτριες παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ στην κλινική παρέμειναν ελάχιστοι ασθενείς οι οποίοι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει το νοσοκομείο, ανάμεσα στα οποία είναι η απαγόρευση εξόδου του συνοδού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, “οι δυο νοσηλεύτριες είχαν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και η ιχνηλάτηση θα δείξει πώς ξεκίνησε η διασπορά”.

Η επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ,  έδωσε εντολή για απολύμανση σε όλους τους χώρους της αιματολογικής κλινικής, για ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, καθώς και για διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

Το πρόβλημα που ανέδειξε η εμφάνιση κρουσμάτων σε κλινικές του Βενιζελείου είναι η άρνηση μεγάλου αριθμού νοσηλευτών να εμβολιαστούν. Ενώ το ιατρικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί σχεδόν στο σύνολό του, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 53%. “Ζήτησα κατάσταση των εμβολιασθέντων και μη”, ανέφερε ο κ. Τερζάκης, “προκειμένου να προσπαθήσω να πείσω όσους δεν εμβολιάστηκαν να το κάνουν. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κι έτσι δεν μπορούν να έχουν καμία πειθαρχική συνέπεια. Θα τους μιλήσω προσωπικά”.

Τρίτη κλινική covid στο Βενιζέλειο

Στο μεταξύ, στο Βενιζέλειο άνοιξε χθες και 3η κλινική covid, στην πτέρυγα που στέγαζε παλιά την καρδιολογική κλινική και που επρόκειτο να στεγάσει τώρα την ΩΡΛ. Αυτό το σχέδιο τώρα οπισθοχωρεί, καθώς κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας της τρίτης κλινικής. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 30 ασθενείς στις δυο κλινικές του νοσοκομείου και 7 βρίσκονται διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid.

www.ertnews.gr

Φανή Kαλαθάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση