Ζ. Μακρή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της φετινής σχολικής χρονιάς (audio)

Το υπουργείο είναι έτοιμο σε κάθε ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Όταν θα πάρουμε το “πράσινο φως” τότε θα πάρουμε τις πολιτικές αποφάσεις, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση Ζέττα Μακρή σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,7) και στη Μαρία Γεωργίου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, τόνισε ότι είναι “ένα σενάριο που εξετάζεται, χωρίς να έχουμε καταλήξει, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Για τις διακοπές του Πάσχα είναι κάτι που δεν εξετάζεται από το υπουργείο και μέχρι εκεί μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν θα περικόψουμε τις διακοπές του Πάσχα, από εκεί και πέρα, ότι αποφασιστεί, θα δημοσιευθεί και έγκαιρα και έγκυρα. Αν αποφασιστεί η παράταση θα είναι λελογισμένη και δεν θα είναι για την κάλυψη της ύλης, η οποία καλύφθηκε με την τηλεκπαίδευση”.

Η κα Μακρή για τις πανελλαδικές δήλωσε ότι “στόχος του Υπουργείου είναι να γίνουν στην ώρα τους αδιάβλητες και με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο όπως και πέρυσι”, ενώ για τις προαγωγικές και την Τράπεζα θεμάτων είπε πως “δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, το μόνο που μπορώ να πω δημόσια είναι η παράταση του έτους”.

Αναφορικά με τα rapid test και τους εμβολιασμούς στους εκπαιδευτικούς είπε πως “το αίτημα των εκπαιδευτικών ήδη ικανοποιήθηκε. Δημιουργήσαμε ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς. Είχαμε δημιουργήσει εμβολιαστικά κέντρα και η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή, δώσαμε την ίδια δυνατότητα στα παιδιά άνω των 16 ετών με τη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων, δεν υπάρχει αίτημα που να μην ικανοποιήθηκε”.

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημείωσε πως “είναι γνωστή προγραμματική δέσμευση της ΝΔ” και πως “είναι μία διαδικασία που επικροτήθηκε από τον ελληνικό λαό. Είναι και θέση των συνδικαλιστών, την έχει αναγνωρίσει και η ΟΛΜΕ”, υπογράμμισε η κα Μακρή. Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους εκπαιδευτικούς, με διάλογο -όχι προσχηματικό- γιατί “τους θέλουμε σύμμαχους”. Δεν μπορούμε να είμαστε η θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη …εμείς και η Βουλγαρία.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση