ΒΕΑ: Ζητάει επανεξέταση των κριτηρίων για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας

Τις επιφυλάξεις του εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, όσον αφορά την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων τους για το μήνα Μάρτιο.

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου σημειώνεται ότι η αιφνιδιαστική αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, προκαλεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία πολλών επιχειρήσεων.

Η υιοθέτηση κριτηρίων, όπως η έναρξη εργασιών πριν την 1η /1/2018, αποκλείει χιλιάδες νέες επιχειρήσεις, από τη χρήση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο για την ίδια την επιβίωση τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των επιχειρήσεων – μελών του, καθώς πρόκειται για παραγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, που ανήκουν κυρίως στις πληττόμενες επιχειρήσεις, λόγω δραματικής πτώσης του τζίρου τους, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, τονίζει ότι καλεί τα συναρμόδια υπουργεία, να προβούν στην άμεση ανάκληση των νέων περιοριστικών κριτηρίων επιλεξιμότητας και να εφαρμοστεί το πλαίσιο επιλεξιμότητας των προηγούμενων μηνών, χρησιμοποιώντας μόνο την λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να θέτει, να άρει τα εμπόδια για την επιβίωση των επιχειρήσεων που παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες παραμένουν σε λειτουργία» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση