Σε οξείς τόνους αντιπαράθεση στη βουλή για την πανδημία (video)

Σε οξείς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση στη βουλή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Μεγάλη αποτυχία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνολική διαχείριση, μιλώντας στη Βουλή. “Εξαντλήσατε την υπομονή πολιτών και την αντοχή οικονομίας”, είπε η Φώφη Γεννηματά. “Ποια είναι τα “καλά νέα” κύριοι της κυβέρνησης; Ότι η πανδημία ένα χρόνο μετά δεν μπορεί να ελεγχθεί;” αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι έχουν περάσει 12 μήνες από την αρχή της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα lockdown. «Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά», είπε. Για τις συγκρίσεις με την ΕΕ ρώτησε την κυβέρνηση αν γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα «να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν το δικό μας». «Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο”. Και κάλεσε την κυβέρνηση άμεσα να πάρει μέτρα για ενίσχυση του ΕΣΥ , την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, μαζική συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ Covid, αυξημένα μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους μεγάλους μεγάλους εργασιακούς εργασιακούς χώρους.

«Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και χαρακτήρισε καταστροφικά τα αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως με όσα δήλωσε για την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, κρύφτηκε από τα λάθη των κυβερνητικών χειρισμών.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση κι έθεσε το ερώτημα με αφορμή το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, για το ποια είναι τα καλά νέα, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η πανδημία, όπως είπε, δεν μπορεί να ελεγχθεί;

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ότι δίνουν προτεραιότητα στα εμβόλια , όχι όμως και στα φάρμακα άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος. “Μην κρατάτε μαγαζιά κλειστά θα πεινάσουν άνθρωποι” είπε, “άνοιξαν όλες οι χώρες” πρόσθεσε.

Ο «ανέμελος» κ. Μητσοτάκη, πετάει για άλλη μια φορά τις ευθύνες στους πολίτες, υποστηρίζει το ΜέΡΑ 25.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση