Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής – Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Mε την αύξηση των κρουσμάτων να είναι αλματώδης, ασφυκτική παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής ενώ προστίθενται συνεχώς κλίνες ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ήδη ενσωματώνονται στο Νίμιτς κλινικές από νοσοκομεία της Αθήνας, δίνοντας τη θέση τους σε κλινικές για Covid.

Επίσης, το Σισμανόγλειο από την επόμενη εβδομάδα θα δέχεται μόνο περιστατικά κορονοϊού και στις χειρουργικές αίθουσες και τις αίθουσες ανάνηψης θα αναπτυχθούν κρεβάτια εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό. Αντίστοιχα το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και δυο κλινικές μία στο δυτικό και μία στο νότιο τομέα, θα λειτουργούν υποστηρικτικά και θα δέχονται περιστατικά μέσω ΕΚΑΒ για την υποστήριξη τόσο του τομέα της Αθήνας -το Ερ,. Ντυνάν – όσο και του Ασκληπιείου και του Θριάσιου αντίστοιχα οι δυο ιδιωτικές κλινικές κλινικές.

Και σήμερα είναι υπό πίεση οι μονάδες Covid και οι απλές κλινικές καθώς 215 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν κατά την τελευταία εφημερία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες κατά 92 με 93%.

Η ανησυχία είναι ιδιαίτερα μεγάλη για το μεταλλαγμένο στέλεχος, με τις περισσότερες λοιμώξεις να αποδίδονται σε αυτό

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Σχετικό Άρθρο: K. Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Χτίζουμε ανοσία – Είμαστε στην αρχή του τέλους

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση