Β. Κικίλιας: Περνάμε στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική (video)

Στην Αττική η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο. Περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ στην περιοχή της Αττικής που δοκιμάζεται από την αύξηση εισαγωγών και διασωληνωμένων.

O κ. Κικίλιας επισήμανε το σημερινό αρνητικό ρεκόρ για το 2021, με 2.702 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων στην Αττική τα 1.270, ενώ σε όλη τη χώρα οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 και στην Αττική σε απλές κλίνες covid νοσηλεύονται 1.528 συμπολίτες μας. Παράλληλα, έκανε λόγο για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

«Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Στην πραγματικότητα, πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε  348 τον Μάρτιο, δηλαδή αύξηση 107% στην Αττική.

Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο  αποκλειστικά σε covid.

Επίσης, το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται περιστατικά  αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι κομβικής σημασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στη χώρα μας.

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή» είπε, τονίζοντας ότι αύριο θα ξεπεράσουμε το ένα εκατ. εμβολιασμούς.

Σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα εισηγηθεί τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση