Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, έχει ξεσπάσει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας, την οποία συνεχίζει ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για ισάριθμες ανθρωποκτονίες, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες σοβαρή επιδείνωση σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά “Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων ιατρο – φαρμακευτικών ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών”.

Το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο facebook κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση, έτσι ώστε να μην χαθεί η ζωή του η οποία όπως τονίζει κρέμεται σε μια κλωστή. “Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται”, επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηρίασε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι αντί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον Δημήτρη Κουφοντίνα να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση “Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”.

Να βρει λύση στο θέμα, που όπως τονίζει, η ίδια δημιούργησε καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης: “Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας”

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του και προσθέτει “Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό”.

Η Ελληνική Λύση επισημαίνει “Η δημοκρατία οπωσδήποτε δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από κατά συρροήν δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών, παιδοβιαστές και κάθε επικίνδυνο εγκληματία. Εμείς όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ όμως, χρησιμοποιούν την υπόθεση του καταδικασμένου τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα, ώστε να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο, αφού σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν”.

Για κυνισμό κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜΕΡΑ 25

Όπως αναφέρει ο Κώστας Μπιτσάνης, Συντονιστής, Κεντρικής Επιτροπής, ΜέΡΑ 25 “Είστε μόνοι σας σ’ αυτό το έγκλημα κατά του Κράτους Δικαίου και του Πολιτισμού. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο κ. Μητσοτάκη αλλιώς δεν υπάρχει”.

Εν τω μεταξύ περίπου 15 με 20 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν, λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Λαμίας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που βρισκόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ακινητοποίησε τους αντιεξουσιαστές, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Με ανακοίνωση της η ομάδα συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας στηλιτεύει τις εκδηλώσεις στήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα: “Προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά”

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση