Νέα δωρεάν τηλεφωνική υπηρεσία βοήθειας για το Αλτσχάιμερ

Η ομάδα του προγράμματος «Θάλλω» που έχει αναλάβει την ψυχαγωγία ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας και η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Νόσο Αλτσχάιμερ (HIAAD.org), εγκαινιάζουν μία νέα υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης προσαρμόζει τις πρακτικές της Αμερικανικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ στα ελληνικά δεδομένα. Έχει ως αποστολή την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε ασθενείς με διαταραχές μνήμης και στις οικογένειές τους.

Η HIAAD η οποία διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, έχει πλαισιωθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλινικοί γιατροί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, νομικοί, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας έχουν κεντρικό όραμα την αναδιαμόρφωση του τοπίου στην ελληνική πραγματικότητα.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, χωρίς αναμονή και προσφέρεται η δυνατότητα συστηματικής επαφής. Είναι διαθέσιμη Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 – 16:00 και Σάββατο 10:00 – 15:00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες δίνεται η δυνατότητα ηχογράφησης μηνύματος με απόκριση εντός 24 ωρών.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 212 000 8711, είτε μέσω email στη διεύθυνση call@thallo.care, ενώ παρέχεται και ενθαρρύνεται η επικοινωνία με βιντεοκλήση.

Η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση